Użądlenie pszczoły to zastrzyk witamin?

Użądlenie pszczoły to zastrzyk witamin?

Użądlenie pszczoły to zastrzyk witamin

Według statystyk Polak spożywa mniej niż kilogram miodu rocznie. To niewiele. Nie doceniamy jego prozdrowotnych korzyści, naturalnych mikroelementów, których potem szukamy w suplementach diety?
Czy pszczoły są wymagające?

– Kto dba o zdrowie, ten z pewnością miód i jego właściwości docenia, innych nie przekonają wyniki najbardziej nawet szczegółowych badań. Znam wiele osób, które bez miodu w codziennej diecie nie wyobrażają sobie życia. Wiele osób lubi miód w wersji najprostszej, czyli na kromce chleba delikatnie posmarowanej masłem.

Często słyszy się też, że do słodzenia kawy czy herbaty zamiast cukru, ktoś używa właśnie miodu. I tu trzeba uważać, bo w takich sytuacjach popełniamy najczęstszy błąd. Słodząc nim gorące napoje pozbawiamy miód jego wartości. W temperaturze powyżej 50 stopni miód traci połowę najcenniejszych pierwiastków.

Jak go zatem używać ?

Cały wywiad z pszczelarzem Grzegorzem Rysiewiczem przeczytaj w najnowszym numerze DTS.

 

DTS

Przeczytaj również: Miodowy masaż, kozie sery i boczek łopaprany. Sądecka marka rośnie w siłę

Share on twitter
Share on facebook
INNE POSTY

W Małopolsce przybędzie 8 linii komunikacyjnych. Ile wynosi dofinansowanie i jakie to połączenia?

Play Video about Christian Merli

13 Hill Climb Limanowa. Dwa dni sportowych zmagań na światowym poziomie. Jak przebiegała 13. edycja górskiego wyścigu ?

Temat dnia

Największa w historii gminy Stary Sącz inwestycja – budowa kanalizacji i wodociągów – część I

BIZNES MISJA

Najczęściej wyświetlane

Reklama

Zapisz się na Newsletter

i otrzymuj na bieżąco informacje o najnowszych wydarzeniach

Zapisując się na newsletter oświadczam, że zapoznałem się z informacją nt. przetwarzania danych znajdującą się w oraz , dostępnymi na stronie internetowej.