Studenci nakarmią Cię pysznościami żeby pomóc małemu chłopcu...

Mały chłopiec wygrał wojnę o życie. Teraz toczy wojnę o sprawność. Studenci Wyższej Szkoły Biznesu chcą mu pomóc. Przygotują dla sądeczan mnóstwo egzotycznych pyszności, a dochód z ich sprzedaży podarują na leczenie dzielnie walczącego dziecka...

Przemek ma cztery lata. Przyszedł na świat w 26 tygodniu ciąży, w stanie ciężkiej zamartwicy. Szanse na to, że przeżyje były niewielkie, ale chłopczyk dzielnie walczył. Walczyli też lekarze… Dziś jest pogodnym, wesołym dzieckiem, lubi się przytulać i oglądać kolorowe książeczki, chętnie się bawi i psoci. Aby jednak mógł chodzić, biegać i cieszyć się dzieciństwem jak jego rówieśnicy, musi systematycznie rehabilitować się. To kosztowna inwestycja.  Bliscy Przemka nie będą w stanie udźwignąć jej kosztów.

Z pomocą spieszą studenci Wyższej Szkoły Biznesu w Nowym Sączu,, którzy jak co roku organizują dobroczynną akcję  INTERNATIONAL COOKING DAY.

W tym roku dedykują imprezę Przemkowi.

- W sobotę 8 grudnia 2018, o godzinie 12:30 w Wyższej Szkole Biznesu – National Louis University (hol główny, budynek C) odbędzie się event przygotowany przez studentów WSB-NLU oraz gości z programu Erasmus+ pochodzących z różnuych stron świata. Ten dzień to niespotykana okazja  degustacji tradycyjnych potraw m.in. z Chin, Maroko, Ukrainy, Hiszpanii, Kazachstanu, USA, Republiki Południowej Afryki, Niemiec, Turcji oraz z Polski – zapraszają organizatorzy.

W trakcie wydarzenia, zbierane będą pieniądze, które  zostaną przekazane na leczenie i rehabilitację Przemka Jankosza.

 

WIŚNIOWSKI3

Wypowiedz się w tej sprawie