Fanaberia

Fanaberia

NAZWA: Lodziarnia Fanaberia
Fot. Arch. Lodziarni Fanaberia
ROK ZAŁOŻENIA: 2012
ADRES: Nowy Sącz, ul. Jagiellońska 15
LODZIARNIA POWSTAŁA, BO…: Z pasji do tworzenia czegoś oryginalnego, nietuzinkowego w lodziarstwie i cukiernictwie. Laureat konkursu „Mój Sposób na Biznes” i „Starówka – Miejsce dla Ciebie”
SMAKI LODZIARNI: śmietankowe – z mleka krowiego, koziego, owczego, orzech ziemny z karmelem, pesto pistacjowe, orzech laskowy z białą czekoladą, orzech laskowy z ciemną czekoladą, czekolada belgijska, czekolada z wiśnią, czekolada gorzka, czekolada muscovado, jogurtowe z wiśnią, waniliowe, śmietankowe z malinami słodzone miodem, śmietankowe na oleju z pestek dyni i prażoną pestką dyni, bakaliowe, różane z płatkami róży, kokos-biała czekolada-migdał, śmietanka z nutellą, kawowe z prażonym ziarnem kawy, karmelowe z solą himalajską, delicja szampańska, mięta z czekoladą, banan z czekoladą, kokos z czekoladą, chałwa, sernik, kawa z baileysem; owocowe: cytrynowe, cytrus ze świeżą bazylią, kiwi z bananem, czarna porzeczka, brzoskwinia na jogurcie, malinowe, truskawka z poziomką, śliwka na czerwonym winie, mango, pigwowe, marakuja z rokitnikiem, grejpfrut, green smoothe (seler naciowy, kiwi, jabłko, ogórek)
WYRÓŻNIA NAS: Codziennie 34 smaki w sprzedaży, rotacja 60 smaków w sezonie, rozwój technologiczny – współpraca z Instytutem Biotechnologii Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz z najlepszymi rzemieślnikami lodziarskimi w branży. Lody dla wegan, diabetyków, osób z alergami pokarmowymi, stosowanie surowców regionu ziemi sądeckiej, własne, autorskie kompozycje.

Reklama