Browar Pilsweizer jako drugi w Polsce naleje swoje piwo do luksusowych krachli!

Browar Pilsweizer jako drugi w Polsce naleje swoje piwo do luksusowych krachli!

– Pierwsze reakcje z rynku na nasze piwa w krachlach i na ten nowy design opakowań są bardzo pozytywne, zarówno od sprzedawców, jak i od klientów końcowych. Tak więc liczymy na to, że w 2024 to będzie jeden z hitów naszego browaru – zaznacza Andrej Chovanec, Prezes Zarządu Browaru Pilsweizer. Regionalne piwo z Siołkowej sięga do tradycji i wypuszcza na rynek luksusową linię trunku. Jako drugi browar w Polsce naleją swoje ,,piwo góralskie” do krachli.

Myśleliśmy o wprowadzeniu na rynek piwa w krachli już od lat, tak więc cieszę się, że w końcu nam się to udało. Grube brązowe butelki z zamykaniem jak za dawnych czasów, kiedy jeszcze powszechnie nie stosowało się kapsli koronkowych. To duże wydarzenie dla naszego browaru, bo trzeba wiedzieć, że do takiej szklanej butelki swoje piwo lał do tej pory tylko jeden browar w Polsce, my teraz jesteśmy drugim – mówi Andrej Chovanec, Prezes Zarządu Browaru Pilsweizer.

Krachle, czyli grube brązowe butelki z kabłąkowym zamknięciem i białym korkiem, sprawiające wrażenie szczególnie unikatowych w czasach gdy przy piwach królują kapsle koronkowe. Na ten moment firma ogłasza, że w taki sposób wypuszczone zostaną trzy piwa z linii ,,piw góralskich”. Będzie można je otrzymać zarówno pojedynczo jak i w trójpaku zamkniętym w pudełku, którego wzory inspirowane są górskimi motywami.

Ofertą tą objęte są trzy następujące piwa niefiltrowane: Góralskie Pils – 12 Blg; 5,3% alkoholu, Góralskie Miód Malina – 14 Blg; 5,3% alkoholu oraz Góralskie Krzepkie – 14 Blg 6% alkoholu.

Wchodzimy na rynek z luksusowym opakowaniem, w którym sprzedawać będziemy trzy gatunki piwa niefiltrowanego. Etykietą i nazwą nawiązujemy do klimatów górskich, jak również wykorzystujemy też naszą zastrzeżoną nazwę „Góralskie”. Chcemy podkreślać w komunikacji, że jest to piwo z gór od Legendarnego
Małopolskiego Browaru, żeby się wyraźnie odróżnić od quasi-browarów, które na etykietach wypisują często różne informacje niekoniecznie mające oparcie w faktach, a turyści się w tym wszystkim gubią. Tymczasem Browar Pilsweizer to jedyny regionalny browar w Małopolsce, który nieprzerwanie produkuje piwo od początków XIX wieku w Beskidzie, w Górach Grybowskich i ten fakt chcemy promować także wśród turystów odwiedzających nasz region. Pierwsze reakcje z rynku na nasze piwa w krachlach i na ten nowy design opakowań są bardzo pozytywne, zarówno od sprzedawców, jak i od klientów końcowych. Tak więc liczymy na to, że w 2024 to będzie jeden z hitów naszego browaru – dodaje Andrej Chovanec.

Browar założony w 1804 roku w Siołkowej nie ustaje w swoich innowacjach, a przy tym nie odcina się od swojej szczególnie bogatej tradycji.

Piwa w unikatowym designie dystrybuowane będą regionalnie, w całej Małopolsce oraz na Podkarpaciu.

 

fot. Plisweizer

Czytaj też: Nowy Sącz. Znamy repertuar Sądeckiej Jesieni Kulturalnej 2024. Oto szczegóły

Reklama