W XIII. sezonie program „Ugotowani” gościł w Nowym Sączu.
Pierwszym z bohaterów odcinka był Tomasz Król – z zawodu masażysta, pasjonat gotowania, wędkowania i gry w „zośkę”. Po Tomku zobaczyliśmy kulinarny popis Karoliny Mróz – sądeckiej strażniczki miejskiej, kolekcjonerki antyków. Następna miłośniczka kuchni, która wystąpiła w sądeckim odcinku „Ugotowanych” to Aneta Niemas – właścicielka sklepu internetowego z naturalnymi kosmetykami zafascynowana psychologią, numerologią oraz medytacją. W programie zaprezentował się też Jonasz Olesiak – przedstawiciel handlowy, a po godzinach – lider regionalnego zespołu Kruca Banda.
Tomek przygotował między innymi „Shrekową papę”… czyli krem z cukini i „pol-freestyle” z polędwicą w roli głównej. Po obiedzie zaprosił gości do gry w „zośkę”….
Karolina upichciła „kaban ogniem opalony” i „sezamkowy ulik”, a frajdą dodatkową była szybka lekcja zakładania blokady na koła i … strzelania z armaty.
Jonasz zafundował „leśne powitanie” rydzami i kulinarny „spływ Dunajcem” a na deser… „pszczelą bandę”. Po obiedzie jego goście mieli muzyczną ucztę, bo do salonu wkroczyła Kruca Banda. Były tańce, hulanki i swawole.
Aneta przygotowała „pitu pitu na zielonym” , „gruchający duet” i „białasa do schrupania”. Przerywnikiem była analiza numerologiczna dla wszystkich gości.
Kto wygrał? Tego nie zdradzimy.
Odcinek możesz obejrzeć TUTAJ.
Znajdziesz w nim mnóstwo kulinarnych inspiracji!
ilustracje: prtscr TVN