Zdobywca pierwszej polskiej gwiazdki Michelin wystąpi w Nowym Sączu – mamy wejściówki

Zdobywca pierwszej polskiej gwiazdki Michelin wystąpi w Nowym Sączu – mamy wejściówki

Sądeckie wydawnictwo RTCK zaprasza na konferencję z cyklu “Robię to, co kocham”, zatytułowaną “Wierne serce”, która odbędzie się w WSB-NLU Nowym Sączu 25 czerwca, o godz. 17. Gościem spotkania będzie Wojciech Modest Amaro – zdobywca pierwszej polskiej gwiazdki Michelin, autor bestsellerowych książek, juror telewizyjnych programów kulinarnych, laureat prestiżowych wyróżnień za pionierską wizję kuchni polskiej.

Amaro sam siebie nazywa jedynie odbiorcą darów i talentów otrzymanych od Boga, co pozwala mu na tworzenie kuchni w oparciu o naturę i jej różnorodność.

– Cykl konferencji z  serii Rób to, co kochasz, to spotkanie z  osobą, która w naszej opinii robi to, co kocha, czyli rozwija się na każdym z poziomów swojego powołania. Poprosiliśmy pana Wojciecha, aby podzielił się z nami historią swojego życia, oraz jedną konkretną wskazówką, która w jego ocenie jest bardzo istotna na tej drodze. WIERNE SERCE zapowiada się wyjątkowo i sami nie możemy się już doczekać – informują organizatorzy.

RAMOWY PROGRAM KONFERENCJI

  • Świadectwo / historia życia ( w 3 wymiarach: świętość, rodzina, praca)
  • Kluczowe wskazówki w rozwoju z perspektywy “tu i teraz”.

Dla Czytelników „Dobrego Tygodnika Sądeckiego” mamy do rozdania dwa podwójne zaproszenia na tę konferencję. Aby jest zdobyć, należy pod postem na ten temat na fanpage’u FB DTS napisać WIERNE SERCE. Wejściówki trafią do dwóch pierwszych osób, które to zrobią. Pozostali zainteresowani mogą nabyć bilet wstępu: TU

***

WOJCIECH MODEST AMARO

Jest zdobywcą historycznej, pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce w 2013 roku. Jego pionierska wizja współczesnej kuchni polskiej zdobyła uznanie na całym świecie oraz wiele prestiżowych wyróżnień. Autor bestsellerowych książek „Kuchnia Polska XXI wieku” i „Natura Kuchni Polskiej”. Head Judge w kulinarnym show Top Chef. Założyciel Forgotten Fields Foundation – fundacji odkrywającej na nowo zapomniane obszary, składniki, przepisy i ich twórców. Wiele lat spędził poza granicami kraju, pracując i praktykując w wielu restauracjach świata, zetknął się z takimi sławami jak Ferran Adria czy René Redzepi, którzy jak twierdzi „mieli decydujący wpływ na jego karierę”.

Źródło: RTCK

Reklama