Dania gotowe. Ze słoika albo z tacki, ale smak jak u mamy

Szubryt Zbigniew

Rozmowa ze Zbigniewem Szubrytem – właścicielem Zakładów Mięsnych Szubryt

– Skąd pomysł na dania gotowe marki Szubryt?

– Współcześnie, w natłoku zadań dnia codziennego, coraz częściej brakuje nam czasu na przyrządzanie posiłków. Rynek dań gotowych w słoikach i na tackach w ostatnich latach dynamicznie rośnie i zyskuje coraz szersze grono klientów. Do grupy stałych już od lat zwolenników dań gotowych, to jest kierowców samochodów ciężarowych, rodzin wyjeżdżających na wakacje, czy osób pracujących poza granicami naszego kraju, dołączają gospodynie domowe, które zauważają i doceniają główne walory naszych dań, czyli prosty skład bez chemii, domową jakość i domowy smak. W związku z powyższym po prostu nie moglibyśmy sobie pozwolić na nieobecność w tej dziedzinie.

– Żyjemy coraz szybciej czy nie lubimy gotować? Lepiej i szybciej zjeść coś gotowego ze słoika czy z tacki?

– Brak czasu to domena współczesności, dotyka coraz szerszych grup społecznych. Sięgając po dania gotowe Szubryt nie idziemy na żaden kompromis jakościowy – są to produkty „jak u mamy”, których samodzielne przygotowanie w domu wymaga dostępu do wielu składników i przypraw, a także czasu. Należy tu zaznaczyć również korzyści w rodzinnym budżecie.

– Po jakie dania gotowe z Państwa oferty możemy obecnie sięgnąć?

– Aktualnie w naszej ofercie jest ponad trzydzieści dań gotowych w słoikach, ponad dwadzieścia smarowideł i konserw, oraz dziewięć dań gotowych na tackach. Znajdą Państwo tu zarówno klasyczne potrawy tradycyjne dla kuchni polskiej, takie jak zupa pomidorowa, zupa ogórkowa, krupnik po staropolsku z wołowiną, kotlety mielone z kapustą, bigos, leczo, gołąbki, gulasz wołowy, strogonow, grochówka, łazanki, żurek czy seria roladek wieprzowych z nadzieniem w słoikach i na tackach. Są też dania regionu góralszczyzny, wśród których prym wiedzie kwaśnica, kapusta po góralsku z golonką pieczoną i kapusta po góralsku z boczkiem. Doskonałym dopełnieniem codziennego menu, są kanapki z naszymi smarowidłami, takimi jak kiełbasa staropolska, mięsiwo bez E czy boczek mielony z wieprza. Wśród konserw dominuje konserwa podobna do tej z PRL-u. Wykaz całego asortymentu znaleźć można na stronie szubryt.pl, oraz naszej platformie do zakupów internetowych e-wedlina.pl.

Bigos, leczo, gołąbki, kwaśnica ze słoika… Niby zachęcająco, ale czy to jest zdrowe? (…)

Całość przeczytasz w „Dobrym Tygodniku Sądeckim”. Za darmo!

DTS 26 08 2021

Share on twitter
Share on facebook
INNE POSTY

Zapisz się na Newsletter

i otrzymuj na bieżąco informacje o najnowszych wydarzeniach

Zapisując się na newsletter oświadczam, że zapoznałem się z informacją nt. przetwarzania danych znajdującą się w oraz , dostępnymi na stronie internetowej.