Czy zgotują sobie zwycięstwo? Szefowie kuchni z Gródka nad Dunajcem zawalczą o tytuł mistrza

Iwona Tomasiak i Teresa Salamon z Lemon Resort SPA oraz Dominik Łukasik i Michał Ciszek z Heron Life Hotel wezmą dziś udział w prestiżowym konkursie kulinarnym organizowanym przez mistrza kuchni Giancarlo Russo. Wśród zaproszonych gości znaleźli się m.in: Zygmunt Chajzer, Bartosz Żukowski i Paweł Stasiak.

wsb3

Konkurs Arte Culinaria Italiana odbędzie się w Trzebownisku koło Rzeszowa. W rywalizacji wezmą udział najbardziej utalentowani kucharze z całej Polski, a wśród nich - reprezentanci Gródka nad Dunajcem, którzy na co dzień pracują w Lemon Resort SPA i Heron Life Hotel .

Uczestnicy konkursu będą przyrządzać dania włoskie i walczyć o tytuł Master of Pasta za najlepsze danie makaronowe.

Nagrodą główną będzie nie tylko mistrzowski tytuł, ale również szansa wzięcia udziału w eliminacjach do konkursu kulinarnego Pasta World Championship w Mediolanie. Zwycięzcę wybierze profesjonalne jury w którym zasiądą m.in: Kurt Scheller i Andrzej Polan. Sponsorem strategicznym wydarzenia jest marka Barilla.

Trzymamy kciuki za reprezentantów Gródka nad Dunajcem!

fot: pixaby

FORDELEKT

Zapisz się na Newsletter

i otrzymuj na bieżąco informacje o najnowszych wydarzeniach

Zapisując się na newsletter oświadczam, że zapoznałem się z informacją nt. przetwarzania danych znajdującą się w oraz , dostępnymi na stronie internetowej.